top of page
 • Mit csinál egy mentálhigiénés szakember?
  Mentálhigiénikusként a személyközpontú (rogersi) pszichológiai irányzat szerint dolgozom, módszerem a megoldásfókuszú segítő beszélgetés. Fő „eszközeim” az értő figyelem és az empátia, a személyed feltétel nélküli elfogadása, valamint a hiteles jelenlét. Mikor ajánlom a mentálhigiénés konzultációt? Ha nem diagnosztizáltak nálad mentális zavart és nem állsz gyógyszeres pszichoterápiás kezelés alatt. Azaz, ha lelkileg egészséges vagy, ám aktuálisan nehéz helyzetbe jutottál, vagy célod az önismereted mélyítése, a személyiségfejlesztés vagy a konfliktuskezelés. Az alábbi esetekben, kérlek, hogy fordulj klinikai szakpszichológushoz, pszichiáterhez és/vagy pszichoterapeutához: diagnosztizált mentális zavar (depresszió, pánikbetegség, kényszerbetegség, súlyosabb szorongás, személyiségzavar, skizofrénia stb.) súlyos trauma feldolgozása (pl. kisgyerekkori traumák) súlyos egészségügyi probléma szenvedélybetegségek kezelése
 • Mi az a coaching és mit csinál egy coach?
  A coaching egy olyan kreatív fejlesztési folyamat, amely során abban támogatlak, hogy megvalósítsd a személyes és a szakmai céljaidat. Coachként gondolatébresztő és nézőpontváltást elősegítő kérdésekkel, valamint kreatív gyakorlatokkal segítek feltárni a saját válaszaidat és megoldásaidat, mozgósítani meglévő és rejtett erőforrásaidat. A célodhoz vezető út megtervezése, a lehetőségek feltérképezése a folyamat részét képezi, amely általában 6-10 alkalomból áll.
 • Mire számítsak az első beszélgetésen?
  Ezen a díjmentes online alkalmon bemutatkozunk egymásnak, majd elmondhatod, hogy milyen probléma miatt kerestél fel. Ezután megbeszéljük, hogy az általad elképzelt célokhoz én vagyok-e a számodra megfelelő szakmai támogatás. Ha igen, egyeztetjük a közös munkánk kereteteit és a technikai részleteket is (ülések ütemezése, módszer, időpontok, fizetési és lemondási feltételek stb.). Természetesen teljes titoktartás mellett történik a konzultáció.
 • Hogy zajlanak az alkalmak?
  Az online térben vagy személyesen Budapesten, a 11. kerületben zajlanak a konzultációk, előre egyeztetett időpontban. Mire van szükség az online konzultációhoz? ​ Stabil internetkapcsolat Alkalmazásokhoz felhasználói fiók Kamerával és mikrofonnal ellátott asztali számítógép/laptop​ Nyugodt, zavartalan környezet a bejelentkezés helyszínén ​ Az online és a személyes térben csak ketten vagyunk, senki nem hallhatja a beszélgetésünket. A neked szánt idő rólad szól: a telefonom le van némítva, a hívásokra nem válaszolok, és kopogással sem zavarhatnak meg minket. Arra kérlek téged is, hogy hasonlóan járj el, hogy az alkalmunk zavartalanul teljen. A közös munka során engem teljes titoktartás kötelez, ami azt jelenti, hogy minden, a beszélgetés alatt elhangzó információt bizalmasan kezelek. A titoktartási kötelezettségem a folyamat lezárása után is érvényes.
 • Mennyibe kerül egy alkalom?
  Az első díjmentes konzultáció után: Online konzultáció: 15000 Ft/55 perc Személyes konzultáció: 16000 Ft/55 perc Egyéni élethelyzet és egyeztetés alapján kedvezmény kérhető. Minden alkalomról elektronikus számlát állítok ki, amelyhez számlázási címre és kommunikációra használható e-mail címre van szükségem. Az alkalmak időpontjának lefoglalása a szolgáltatás díjának kiegyenlítésével történik, kivétel ez alól az első, díjmentes konzultáció.
 • Ha a megbeszélt időpontot szeretném lemondani, mit érdemes tudni?
  Amennyiben a lemondás az előre megbeszélt időpont előtt kevesebb, mint 48 órával történik, akkor a teljes díj kerül kiszámlázásra. Amennyiben nekem kell lemondanom egy alkalmat, és nem tudok 48 órával előbb szólni, a következő alkalomért neked nem kell fizetned.
 • Milyen hosszú egy folyamat?
  Az alkalmak számát a közös munka megkezdésekor, illetve a folyamat során egyeztetjük. Vannak olyan élethelyzetek, amikor előre belátható az ülések száma, pl. egy döntési helyzetben 3-5, karrier coaching esetében kb. 6-8 alkalommal találkozunk. A mentálhigiénés konzultációs folyamat időtartamát egyéni igények és célok mentén egyeztetjük. Az ülések gyakorisága rövidebb folyamatnál heti 1 alkalom, hosszabb folyamatnál az elején általában heti 1, majd ezt ritkítjuk, mindig közösen megegyezve erről. Természetesen bármikor dönthetsz úgy – bármilyen okból kifolyólag -, hogy a megállapodás előtt befejezzük a közös munkát, ilyen esetben ezt is megbeszéljük. Ilyenkor még egy záró alkalmat egyeztetünk, mivel minden megkezdett folyamatot szükséges lezárni.
bottom of page